Finansiera ditt boende och din resa

Behöver du hjälp att finansiera din resa eller ditt boende så finns det alternativ för dig att välja.

Många bokningstjänster för resor tillåter inte dig att lägga upp någon avbetalningsplan där du t.ex. betalar av din resa över 6 månader. Det finns undantag om du vänder dig till stora charterbolag så finns där möjligheter att dela upp resan men detta brukar endast gälla paketresorna.

Om du behöver pengarna snabbt är det snarare någon form av blancolån du vill ta där du lånar pengar utan säkerhet och väljer att betala av över tid. Den kanske vanligaste typen av lån här är ett privatlån som du skulle kunna teckna genom din bank eller någon av alla långivare där ute.

Om du vill jämföra långivare för privatlån och kanske även hitta låneförmedlare, alltså någon tjänst som tar in erbjudanden från flera banker och presenterar de bästa erbjudanden för dig så hittar du det på ekonomin.nu.

Exempel – TUI-kort

Fritidsresor (TUI) är ett exempel på ett charterbolag som låter dig göra avbetalningar på din resa. Detta kräver dock att du väljer deras TUI-kort och allt som följer med det. Det är relativt enkelt att ansöka till det så det är inget problem på det sättet men det finns tydliga regler och att få ännu ett kort i plånboken och var låst till en reseleverantör är kanske inte rätt väg att gå.

Men om du gillar att resa med charterbolag och TUI är populärt val så är detta inte alls något dumt val att satsa på. Du kan delbetala räntefritt i upp till 6 månader. Dock tillkommer uppläggningsavgift på 295 kronor* men det är en relativt låg kostnad om du vill delbetala en dyrare resa.

Läs mer om TUI-card

* Gäller 2017-04-04 – detta och andra villkor kan ändras över tid. Kolla med TUI för exakta villkor och priser.

Pengar på kontot direkt

Mikrolån som snabblån och smslån är också blancolån men här är fördelen att det går väldigt fort att få pengarna på ditt konto. Om du har bankkonto hos någon av de större bankerna i Sverige som t.ex. Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB så finns det möjlighet att här få låna penar som sätts in på ditt konto direkt.

Snabblån är generellt sätt inga billiga lån och har en ganska hög effektiv ränta. Däremot är de avsedda att betalas av på kort tid vilket gör att den totala kostnaden inte behöver vara så extrem. Det kan för många vara värt att kunna boka resan nu, betala tillbaka vi nästa lön och allt som allt kostar det kanske 300 kr.

Mer om snabblån med direkt utbetalning

Kostnadsfria lån

Vi vill dock poängtera att det finns långivare som även erbjuder räntefria lån där du kan låna pengar under t.ex. 30 dagar helt utan ränta och avgifter. Dessa snabblån erbjuds bara till nya kunder som inte lånat pengar tidigare men det ger dig en möjlighet att betala för resan eller hotellet idag med lånade pengar och betala tillbaka lånet nästa månad utan att det kostar dig något alls.

Mer om räntefria lån